Фарос > Новини > Английски език за деца – как да разпалим интереса на детето
английски за деца

Английски език за деца – как да разпалим интереса на детето

14 Jun

Английският език като втори език би бил много полезен за децата, но те рядко имат желание да правят точно това, което е полезно за тях. Изграждането на полезни навици е една от най-трудните задачи, с които се сблъскват родителите, затова решихме да подготвим тази статия, в която да ви запознаем с различни полезни практики.

Вижте няколко съвета от нашите преподаватели, които ще ви помогнат да събудите интереса у децата и да им помогнете да започнат да учат с желание:

1. Играйте заедно игри на английски език

Децата учат постоянно в ежедневието си, без дори да има нужда от намеса на възрастни. Един от най-сигурните начини, с които да улесните детето си в ученето на английски език е като го накарате да играе игри на езика, който искате да научи.

Заедно можете да играете популярни игри, в които се изисква говорене на английски език и по този начин ще ги накарате да учат английски език по начина, по който учат своя роден език.

2. Четете книжки на английски език

Четенето на книжки е от голямо значение за научаването на езика по лесен и достъпен начин. Повечето деца не биха възразили, че езика, на който родителят им чете е различен от родния им език, защото за малките деца е по-важен ритуала с четенето, а не толкова самата приказка. По тази причина можете да се възползвате от този факт и да помогнете на детето да научи още няколко думи и най-вече да се научи да слуша и разпознава различните английски думи.

Четенето на книжки с картинки пък допълнително помага на децата, защото освен, че слушат, също така и гледат картинки и опростени текстове, което пък от своя страна ги провокира да повтарят думите и да задават въпроси, свързани с героите в книжката.                                                                     

3. Пейте заедно песни на английски език

Песните са чудесен начин да се насърчат децата да учат английски език. След няколко слушания на дадена песен те с лекота започват да припяват – първоначално някои запомнящи се фрази и припева, но постепенно започват да научават все повече и повече думи и фрази.

4. Говорете си на английски език

Говоренето на английски език ще изгради у детето както рутина, така и увереност и ще му помогне да мисли и говори на английски. Най-добре е да говорите често и за малко, отколкото да говорите рядко, но продължително. За малките деца сесии от по 10-15 минути са напълно достатъчни.

5. Учете заедно английската граматика

С по-малките деца не е нужно стриктно да се учат граматическите правила. По-важно е  да слушат и възприемат, за да могат в по-късна възраст да говорят правилно и всичко да се случва по естествен път.

6. Гледайте заедно детски филмчета и повтаряйте различни фрази

Почти всички деца обичат да гледат интересни и занимателни детски филмчета – било то игрални, било то анимационни. Гледайки филмчета на английски език и повтаряйки заедно запомнящите се фрази на любимите им герои ще помогне на децата да научат много нови думи и да са щастливи, че сами разбират какво си говорят любимците им от екрана.

7. Рисувайте заедно и назовавайте имената на предметите на английски език

Децата обичат да творят, а подобни занимания могат да се използват както, за да развиват фантазията на децата, така и за да понаучат някоя и друга дума на английски език. Рисувайте къщи, топки, велосипеди, цветя и слънца – децата обичат да рисуват всичко, което познават и виждат ежедневно.

8. Използвайте ежедневните ситуации, за да практикувате английски

Вкъщи можете да се възползвате от ежедневните ситуации, за да помогнете на детето по-лесно да учи думи от английския език. Говорете думи докато се обличате, докато се къпете във ваната, докато играете с играчките, пазарувате в магазина или се разхождате в парка.

Кои думи и фрази трябва да учат децата в началото?

Помислете за интересите на детето – за това какво харесва и какво обича да прави, за да можете по-лесно да решите с какви теми да започнете.

Все пак вижте няколко примерни теми, с които детето ви може да започне да учи английски думи и фрази:

  • Числа
  • Цветове
  • Частите на тялото
  • Играчки
  • Дрехи
  • Храна
  • Животни (домашни любимци, селскостопански животни, диви животни)
  • Прилагателни (голям, малък, висок, нисък, щастлив, тъжен и др.)

Опитайте се да изградите програма и да направите някои от дейностите по едно и също време всеки ден – децата се чувстват по-комфортно и уверено, когато знаят какво да очакват. И помнете - какъвто и подход да изберете, най-важното е да се отпуснете, да се забавлявате заедно и да направите така, че ученето на английски да е едно приятно занимание и за вас и за детето ви.

Ако искате да запишете своето дете на английски език в училища Фарос, които сме първата школа в България и част от E.G.Strategakis Group – образователна институция с дейност в 10 европейски държави, се свържете с нас, за да научите повече за нашите изпитани вече 25 години методики в курсовете по английски език.  

Важно е да знаете, че във всички курсове на Фарос са предвидени и допълнителни часове за консултации при възникване на индивидуални проблеми в обучението.

курс по гръцки
12 Септ.
На 23.10. стартира курс по гръцки език, ниво А1. Обучението ще се провежда на бул. Витоша...
Английски за възрастни
19 Дек.
Нови групи по английкси език с нива А1, А2 и В1 ще стартират от 23.01.2016 г. в клон...
Аз Мога Повече
07 Март
Училища Фарос е одобрен доставчик по програма „Ваучери за заети лица“ за езиково обучение...

Доведи приятел - програма за лоялни клиенти!

Как бихте могли да се възползвате от "Доведи приятел"?

Лесно е – като ни предоставите името на препоръчан от Вас ученик, с готовност да се запише в курсовете на Фарос и да оцени предимствата на нашето обучение. Предлагаме също отстъпка и на Вашите приятели, като ги възнаградим за доверието им във Вас и нашата система. За да се информирате за начина, по който може да се възползвате от нашите ваучери ''Доведи приятел", може да се обърнете към директора на Вашия клон на Фарос.