Фарос > Новини > 5 безценни съвета как да научим английски език по-бързо
как да научим английски език по-бързо

5 безценни съвета как да научим английски език по-бързо

08 Jan

Много наши курсисти са разказвали, че преди да запишат курсове по английски език при нас във Фарос са отлагали с години ученето на английски език, било то заради страх, че няма да се справят, поради недостиг на време или друга причина. В даден момент получавали неустоимо предложение, например възможност за работа в голяма компания или заминаване в чужбина, поради което е трябвало да научат езика бързо, за няколко месеца, за да се явят на интервю или да изкарат приемен изпит. И тогава страховете се усилвали, защото материалите са много, а времето е малко.

Основателни ли са тези страхове и може ли да се научи английски език за толкова кратко време? Нашият отговор е ДА –

МОЖЕТЕ ДА НАУЧИТЕ АНГЛИЙСКИ ЗА ТОЛКОВА КРАТКО ВРЕМЕ!

В училища по английски език Фарос курсовете по общ английски за възрастни се провеждат в 5 нива - от начинаещи А1 до напреднали С1. Продължителността на всяко ниво е 90-100 учебни часа и в зависимост от броя курсисти и вида на курса (интензивен или суперинтензивен) завършва в рамките на 1,5 или 3 месеца, като след успешното завършване на всяко учебно ниво издаваме сертификат, изработен и съставен по изискванията и нормите на Общоевропейската езикова рамка.

Ето и 5 допълнителни безценни съвета, които ще ви помогнат да се справите.

Това са практически съвети, които са помогнали на много хора да се справят с интензивните обучения по английски език, а и не само – същите важат за обучението по чужд език като цяло.

1. Най-важното е да не се паникьосвате – това няма да ви помогне по никакъв начин.

Съставете план за действие и започнете бързо с уроците по английски език. В интерес на истината няма човек на земята, който да научи перфектно английски за три месеца и вероятно и вие няма да се справите, но е напълно възможно с малко повече труд да научите основното ниво, с което да се справите първоначално при посещението ви в чужда страна, на интервю за работа или за каквото и да ви трябва този курс.

2. На второ място е да се фокусирате.

Практикувайте това, от което наистина имате нужда и което ще ви помогне в конкретната ситуация. Помислете хубаво и вземете решение – ако английския език ви е нужен за интервю за работа в технологична компания подхода трябва да е един, но ако е за едномесечен престой в друга държава съвсем друг.

3. На трето място е да бъдете мотивирани и да гоните целите си.

Учете навсякъде, всеки ден, всеки час, всяка минута, в която имате възможност да учите. По този начин ще компенсирате краткото време и ще имате успешен резултат.

Не губете никакво време – живейте с английския, спете с английския, сънувайте английския. Колкото и да е трудно, става въпрос за няколко месеца – срок, с който няма как да не се справите.

4. Използвайте предимствата на съвременния свят!

Живеем в 21-ви век, така че използвайте технологиите за своите цели. Можете да гледате видеа , с които да се упражнявате, можете да изтеглите уроци по английски език на смартфона си и да ги слушате или гледате навсякъде, дори докато пътувате, можете да се свържете с другите курсисти посредством Социалните мрежи и да си помагате взаимно. Вариантите са много. Както казахме и във втора точка – помислете, съставете план и започнете да практикувате това, от което наистина имате нужда.

5. Вярвайте във възможностите си и постигнатото до момента.

При много курсисти се забелязва спад в мотивацията след първия месец и дори разочарование от постигнатото. Това се случва поради умора, рязката смяна на начина на живот, голямото напрежение, стрес и многото задачи. Това е нещо нормално, така че пренебрегвайте признаците на тревога до колкото можете. Заложете на горните няколко точки и резултата ще бъде налице. Не се съмнявайте в себе си, не се демотивирайте, не се подценявайте. Няма човек, който да е учил стабилно няколко месеца и да не е постигнал невероятен успех. Учите ли и вие – със сигурност ще успеете!

И един съвет, който можем да ви дадем в допълнение – говорете със своя преподавател.

Ако имате трудности с научаването на някой урок, с граматиката или каквото и да е, не се стеснявайте да говорите със своя преподавател, с чиято помощ ще преодолеете трудностите и ще продължите с бързи темпове към следващото ниво.

При курсовете на обучение в училища Фарос използваме комплексен подход при представянето, усвояването и затвърждаването на четирите основни умения (четене, слушане, говорене и писане), но подхождаме индивидуално към всеки курсист, като по този начин постигаме по-добри резултати и затвърждаваме знанията му, посредством индивидуалните му възможности.

Ако и вие имате нужда от интензивен курс по английски език се свържете с нас, като преди да се включите в дадена група препоръчваме да направите безплатен входящ тест за точно определяне на нивото на английски език.

английски, канали за обучение
19 Юли
YouTube отдавна не е само мрежа за споделяне на видео клипове с котки и смешни случки –...
Фарос онлайн курсове за възрастни
02 Септ.
Стратират онлайн курсовете ни по комуникативен английски език за възрастни! Курсовете за...
английски безплатно
16 Септ.
Искате да учите английски език или да подобрите Вашите знания? Сега е момента да се...

Доведи приятел - програма за лоялни клиенти!

Как бихте могли да се възползвате от "Доведи приятел"?

Лесно е – като ни предоставите името на препоръчан от Вас ученик, с готовност да се запише в курсовете на Фарос и да оцени предимствата на нашето обучение. Предлагаме също отстъпка и на Вашите приятели, като ги възнаградим за доверието им във Вас и нашата система. За да се информирате за начина, по който може да се възползвате от нашите ваучери ''Доведи приятел", може да се обърнете към директора на Вашия клон на Фарос.